【Salty tahini-date cups】 by @panaceas_pantry I love tahini and would be making these soon:) Visit her page for more amazingly delicious and healthy recipes! . ----------------------------------- 【ソルティー・タヒニ&デーツカップ】 (日本語レシピは後半) ----------------------------------- . 🌲 Ingredients. 🌲 Base. 🌲 1/2 cup almonds 1/4 cup rolled oats or buckwheat groats 1/4 cup shredded coconut 1/2 cup soft dates, pitted. 🌲 1. Add first 3 ingredients in a high-speed food processor until small crumbs form. Add dates, and pulse until sticky. 2. Evenly divide mix between 9 silicone muffins trays, and press down to form the base. Set aside. 🌲 Tahini date layer. 🌲 1 cup soft, pitted dates 1/2 cup raw macadamias (or presoaked cashews) 1/3 cup hulled tahini 1/4 cup coconut cream 1 Tbsp coconut oil 1/4 tsp good-quality salt. 🌲 1. Add all ingredients to a high-speed blender and blitz until smooth. Spoon mixture over base and set aside. 🌲 Topping. 🌲 50 grams vegan chocolate, of choice. 🌲 1. Melt chocolate in a heat-proof bowl (or simmering water), and spoon on top of the tahini layer. 2. Transfer tahini cups to the freezer to set for 2 + hours. ** store in the freezer or fridge, in an air tight container x . ----------------------------------- . 【ソルティー・タヒニ&デーツカップ】 タヒニがない場合はナッツバターで代用OK。 . 【材料】 ■ベース 1/2 カップ アーモンド 1/4 カップ ロールドオーツまたは挽き割の蕎麦 1/4 カップ シュレッドココナッツ 1/2 カップ 柔らかいデーツ、種を除く . 1. 最初の3つの材料をハイスピードのフードプロセッサーで小さな塊になるまで混ぜる。デーツを加えて粘り気が出るまで回す。 2. 9個のシリコンマフィン型に均等に分ける。底へしっかり押し込む . ■タヒニレイヤー 1 カップ 柔らかいデーツ、種を除く 1/2 カップ 生のマカダミアナッツ(または浸水したカシューナッツ) 1/3 カップ タヒニ(外皮なしのもの) 1/4 カップ ココナッツクリーム 大匙1 ココナッツオイル 小匙1/4 良質な塩 1. 全ての材料をハイスピードのブレンダーでスムーズになるまで撹拌。スプーンでベースレイヤーの上に流す . ■トッピング 50g お好みのヴィーガンチョコレート 1. 耐熱ボールまたは湯煎でチョコレートを溶かす。タヒニレイヤーの上に流す。 2. 冷凍庫で2時間以上冷やす。密封容器で冷凍庫か冷蔵庫に保存。
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