Homemade Mayonnaise from Aquafaba 手作りガーリックマヨ Out of all the vegan mayonnaise that I have tried over the years (and there were MANY), I think this is my favorite🤩 It's garlic mayonnaise made from aquafaba, the liquid from a chickpea can. No nuts!! It's also very easy to make, 5 minutes tops🖐️😁 You'll need the following ingredients, and an immersion blender. I've only made this with an immersion blender, but a food processor should work too. ・1/4 cup aquafaba ・1/2 tsp dijon mustard ・1 tsp apple cider vinegar or lemon juice ・1 tsp sweetner (I used stevia) ・1/4 tsp garlic powder ・1/4 tsp salt ・3/4 cup grapeseed oil (You can make this with other oils, like canola or avocado oil, but my favorite is grapeseed. I DID NOT like olive oil😑) ✨ Use the immersion blender to mix all of the ingredients, except for the oil. Then, with the immersion blender on high speed, slowly drizzle in the oil. Add the oil in small amounts at a time to make sure it emulsifies. ✨ Now that I have whole jar of tasty mayo, what should I make with it🤔?? What is your fave dish using mayonnaise? ・ ・ 今まで色々なヴィーガンマヨを試してきたけど、これが一番好き!! アクアファバで作ったガーリックマヨ😋(アクアファバ=ヒヨコ豆の缶の汁/煮汁) ハンドブレンダーがあれば5分で簡単に出来ます🖐️😁 多分、フードプロセッサーでも出来ると思いますが🤔ハンドブレンダーでしか試していません😅 材料は: ・アクアファバ 1/4カップ ・ディジョンマスタード 小さじ1/2 ・リンゴ酢又はレモン汁 小さじ1 ・甘味料(私はステビアを使いました) 小さじ1 ・ガーリックパウダー 小さじ1/4 ・塩 小さじ1/4 ・グレープシードオイル 3/4カップ (キャノーラ油やアボカドオイルでも出来ますが、グレープシードオイルが一番好きです。オリーブオイルはオススメしません😑) ✨ まず、オイル以外の材料をハンドブレンダーで混ぜる。 次に、オイルをゆっくり、少しずつ加えてブレンダーで撹拌する。 油の量はお好みで調整してください☺️少ない油=サラサラのマヨ、多めの油=濃厚マヨ👍 さて、美味しいガーリックマヨで、何作ろう🤔? オススメのマヨ料理があれば教えて下さい😁🙏💖 ・ ・ ・ #veganmayo #aquafaba #ヴィーガンマヨネーズ #マヨネーズ
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