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Jake and I normally cook dinner once every two days and we have leftovers the second day. So when we don’t cook dinner, it’s a good time to make something, like baking, pickling and so on. Last week, I baked Anzac biscuits and we loved them, so I baked more. I used almond meal instead of flour this time, even though I followed the same recipe as last time. I needed to flatten the dough when I popped it in the oven, so I shaped it this time as well. However, the dough spread and stuck together as you can see. I used a completely different ingredient, so it could happen, but I froze for a second. I separated the ‘biscuits’ before they cooled down. We tried them when they cooled down and they were nice and airy. They’re very different from the ones with flour and I prefer these ones with almond meal. Also, they’ve got more flavor. There were a lot of crumbs, so we’ll sprinkle them on the ice cream. I’ll try a different flour to find out which one is the best for these biscuits👩🏻‍🍳🍪💡 我が家の晩ごはんは二日に一回調理するサイクル故、残りもので済ませてしまう二日目はお菓子やピクルス作りなどに時間を充てるべく台所でお籠りすることもしばしば。先週焼いたアンザックビスケットは大好評につき昨日増産。レシピは前回と同じものを参考にしたけれど、今回は小麦粉の代わりにアーモンドプードルを使って変化球を。さて、結果は如何に。材料を全て混ぜ合わせ、形成したら予熱しておいたオーブンへぽん。焼き上がりの合図と共にオーブンを開け、思いもよらぬ形にしばし固まる私。おや?全く別の材料を使ったことだし、それもそうかと気持ちを切り替え冷めて固くなってしまう前に急ピッチで刃を入れる。しっかり冷めたところでドキドキのお味見。味もさることながら軽〜いさくさく食感が堪らず、咀嚼する口が止まらない。アーモンドプードルを使ったアンザックビスケット、小麦粉よりも好みかもしれない。焼き上がり、切り分け作業でぼろぼろになってしまったビスケットは、もれなくアイスクリームのトッピングに。次回はまた別の粉を使ってみようと思うのだけれど、これから一番相性の良さそうなお粉探しに精を出してみるのもいいかもしれない👩🏻‍🍳🍪💡ちなみに材料は全て量り売り故、ごみゼロ。

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